Найпопулярніші страви перуанської кухні: ТОП-6

Гастрономічний напрямок Перу приготував багато сюрпризів для ваших смакових рецепторів. Країна лам відома в усьому світі якістю своєї гастрономії, тому поїздка до Перу – це можливість для гурманів отримати надзвичайні враження.

Столиця Ліма навіть вважається гастрономічною столицею Південної Америки. Вся країна з кожним днем ​​все більше заявляє про себе як кулінарне місце першорядної важливості та в 2013 році отримала нагороду World Travel Award як найкращий гастрономічний напрямок у світі.

Якщо перуанська кухня така багата та різноманітна, то це завдяки різноманітності клімату, що пояснює якість та різноманітність її кулінарних продуктів, які надихають великих шеф-кухарів на міжнародному рівні.

Кожен регіон пропонує різні страви, які є результатом різноманітних впливів, іноді навіть привезених із валіз іноземних торговців. Наприклад, чи знаєте ви, що китайці принесли техніку приготування «соте», створивши символічну страву ломо сальтадо?

Китайсько-перуанська страва Ломо сальтадо

Це страва ф’южн, що бере свій початок як у китайській, так і в перуанській кухнях. Скибочки яловичини, обсмажені з різними інгредієнтами (цибулею, помідорами, жовтим перцем, силао або соєвим соусом).

Ломо сальтадо найчастіше супроводжується рисом або картоплею фрі. Це типова страва узбережжя, оскільки це регіон, де китайські робітники в основному оселилися в 19 столітті, коли вони припливли в Перу в пошуках роботи.

Блюдо з морепродуктами Севіче

Було б злочином поїхати в Перу та не скуштувавши цю страву з маринованої риби з додаванням цитрусових. Існують різні версії цієї страви з часником, чилі, гребінцями або восьминогами. Відвідайте відомі Cevicherias, щоб дізнатися, який варіант севіче є вашим улюбленим! У Лімі радимо вам спробувати відвідати ресторан Las Barras de Ronald або La Mar.

севіче фото

Смачна курка Aji de gallina

Якби вам довелося спробувати лише одну перуанську страву, то краще було б обрати саме цю. Це курка, яку заправляють чудовим густим соусом, приготованим зі згущеного молока та хлібних крихт, приправлених місцевим перцем аджі, який надає їй характерного жовтого відтінку.

До цієї страви зазвичай додають рис і картоплю, можна також додати яйце, зварене вкруту. Якщо ви перебуваєте в Лімі, не соромтеся спробувати ресторани Isolina або El Bodegón, які спеціалізуються на приготуванні традиційних страв.

Освіжаючий коктейль Піско

Цей дуже освіжаючий коктейль бере свій початок у 18 столітті в Перу, де, як кажуть, суміш піско та лимона готували поблизу вулиці Хірон де ла Уніон у Лімі. Для традиційного перуанського кислого піско візьміть піско (типовий бренді, отриманий шляхом перегонки винограду).

Додайте до нього сік лайма, яєчний білок, тростинний сироп, краплю біттеру Ангостура (щоб створити декоративний ефект перлин). Налийте інгредієнти в шейкер разом із шістьма кубиками льоду, та енергійно перемішайте.

Картопляна страва La causa

La causa – це страва, приготована з двох символічних продуктів Перу: картоплі та авокадо. Картоплю спочатку відварюють і перетирають у пюре з соком лайма та аджі амарілло, а потім викладають шарами авокадо, а також тунець, курку чи креветки, моркву, горох. Потім каузу нарізають скибочками, як пиріг, і подають холодною.

Легкий десерт Suspiro limeño

Давайте тепер перейдемо до десерту, яке перекладається як «зітхання Ліми». Це легкий карамельний крем, приготований з молока, яєць, цукру, ванілі та кориці, увінчаний маленьким безе. Він подається дуже холодним, ідеально підходить для завершення гарної трапези. Ви знайдете його в усіх хороших перуанських ресторанах країни.