Гарячий шоколад: історія та особливості приготування

На щастя, ви можете розраховувати на суперсилу гарячого шоколаду, щоб заспокоїтиcя у холодну лиху годину! Такий безалкогольний напій простий у приготуванні, та подарує максимум задоволення…

Історія гарячого шоколаду

Гарячий шоколад: нічого простішого, скажете ви! Трохи сухого або рідкого молока, шоколадна пудра і готово! Але це рецепт, який прийшов здалеку: щоб повернутися до витоків напою, ми повинні повернутися до епохи майя, у 600 роки нашої ери.

Ця цивілізація культивувала какао-дерево і використовувала його боби для приготування гіркого і червоного напою з какао, чилі, ванілі та ачіоте. Для майя какао було даром богів. Вони споживали його через його терапевтичні та ворожильні властивості, особливо під час релігійних церемоній. Цьому напою надавали всілякі переваги: ​​бадьорість, властивості афродизіаку тощо.

Христофор Колумб відкрив ці боби для Європи ще у 1494 році, але переплутав їх із козячим послідом. Але саме Ернандо Кортесу ми завдячуємо появі какао в 1519 році в Іспанії. У той час це був дуже рідкісний і дорогий товар, призначений для еліти і європейських королівських дворів. Доведеться дочекатися 19 століття і промислової революції, щоб споживання шоколаду було доступне багатьом.

Перший какао-порошок був розроблений в 1828 році Коенраадом Йоханнесом ван Хоутеном за допомогою гідравлічного преса. Це початок гарячого шоколаду, яким ми його знаємо сьогодні!

гарячий шоколад

Користь гарячого шоколаду

Цей напій може дати багато енергії! Він добре допомагає боротися з втомою. Шоколад містить понад 300 речовин, необхідних для нормального функціонування людського організму.

Завдяки численним антиоксидантам він бореться зі старінням і відіграє важливу роль у профілактиці серцево-судинних захворювань. Вміст фенілетиламіну та анадамідів (які викликають вивільнення ендорфінів) робить його гарним союзником проти втоми, тривоги, стресу та депресії.

Оригінальний рецепт гарячого шоколаду

У вас є душа гурмана-авантюриста? Тоді ви можете спробувати «гарячий шоколад з єдинорогом». Це винахід Джоанни Цікалли, яка керує кафе в Каліфорнії. Відтоді, як вона почала пропонувати цей напій «великої мрії з максимальною калорійністю», її продажі вибухнули!

Якщо ідея вас спокушає, ви можете приготувати цей чарівний напій вдома: вам знадобиться молоко, шоколадна пудра, білий шоколад, ваніль, та для прикраси рожеві збиті вершки, зефір і суміш маленьких кольорових цукерок.