Панакота — італійський вершковий десерт
Панакота, поряд з тірамісу, улюблений десерт багатьох ласунів. Цю смачну страву готують із молока, вершків, цукру, ваніліну та желатину. Ці італійські ласощі в перекладі з рідної мови означають «молочне варення». До речі, якщо вам подобаються легкі желейні десерти з вершками, то ви також можете приготувати дуже популярний сьогодні торт Бите Скло.
Воно чудово поєднується з ягодами, фруктами, а також джемами з них. Для того, щоб створити кулінарний шедевр панна коту, желатин потрібно розчинити в холодній воді, а в вершки додати цукор та ванілін, поставивши їх на вогонь.
Як тільки ця смачна суміш для панакоти почне підніматися, не доводячи до кипіння, зніміть її з плити. У воду з розчиненим у ній желатином додайте трохи молока і також підігрійте це, а потім з’єднайте з гарячими солодкими вершками для панакоти і ретельно перемішайте. Після всіх цих дій, розлийте суміш формами, і коли вона охолоне, то поставте її в холодильник годин на десять.
Перед подачею потрібно опустити дно форми в гарячу воду зовсім ненадовго, щоб потім наша панна кота добре виймалася. За бажання в десерт при приготуванні можна додавати каву або какао. А іноді в даний десерт включають яєчні жовтки, але смачні ласощі виходять і без них.
Готову панакоту можна полити джемом чи винно-ягідним соусом. Для цього слід додати в гарне червоне вино цукор і подрібнені ягоди, а потім нагріти це, досягши повного розчинення цукру в рідині.
Панна котта – своєрідне вершкове желе, яке припаде до душі і дорослим, і дітям. Цей десерт на смак нагадує пташине молоко, хоча на відміну від нього, панакота відрізняється меншою легкістю і більшою ситністю.
Взагалі, ця італійська страва вперше була приготовлена в П’ємонті, і відразу ж припала до смаку ласунам. Зараз панна котта створюється за різними рецептами, до того ж вона вже встигла стати найпопулярнішим десертом практично в усьому світі!
Якщо Вам сподобалася ця стаття, будь ласка, поділіться посиланням на неї у соціальних мережах!